loading...
BREZČASNA LEPOTA

Kamnite hiše v centru Svetvinčenta

Stanje Naprodaj
Kamnita hiša ob srednjeveškem gradu Morosini Grimani v Svetvičentu je zgodovinska zgradba izjemne lepote in potenciala.

 

127 m2

Hiša

 

435 m2

Zemljišče

 

3

Spalnice

 

500.000 €

Cena

 

V izdelavi

E. Izkaznica

 

20788

Koda

Ključne lastnosti

  • Odlična lega v centru Svetvinčenta
  • Glavna hiša │ 3 Spalnice - 2 Kopalnice - 2 Etaže - 127,24 m2
  • Pomožna hiša │ 2 Etaže - 50,74 m2
  • Hlev │ 1 Etaža - 31,85 m2
  • Zgrajena pribl. 1800
  • Zemljišče 435 kvadratnih metrov
 

Opis

Kamnita hiša ob srednjeveškem gradu Morosini Grimani v Svetvinčentu je zgodovinska zgradba izjemne lepote in potenciala. Danes se skupaj z njim prodajata še dva dodatna objekta, celotno posest pa obdaja visok kamnit zid, ki že stoletja varuje vhod na dvorišče.

Glavna hiša je bila delno prenovljena, ob tej priložnosti je bila popravljena streha in adaptiran notranji del, kjer so tri spalnice, dve kopalnici, prijetna dnevna soba in kuhinja z jedilnico. Hiša ima dve etaži normalne stojne višine, notranji prostor pa meri cca 10 x 6 m.

Zazidana odprtina na uličnem pročelju, ki gleda na grad, je nekoč vodila do pred nekaj desetletji porušene hiše - danes je na tem mestu terasa in bujno zelenje. Tik ob nekdanji hiši stoji nizek kamnit skedenj, objekt, ki so ga pred nekaj leti prekrili in tako zaščitili pred nadaljnjim propadanjem. Notranji prostor v skednju meri približno 7,30 x 4,37 m.

Tretji objekt na tej nepremičnini je pomožna hiša s pritličjem in mansardo, ki je potrebna temeljite obnove in nudi dovolj prostora za udobno bivanje štiričlanske družine. Notranji prostor je dolg 11,80 m in širok 4,70 m.

Med hišama je dvorišče obdano s kamnitim zidom, ki prav tako izžareva bogato zgodovino in ponuja pogled na mestno obzidje ter udobno senco pod starimi drevesi. Tam sta našla mesto tudi manjši bazen in terasa, vendar je še vedno dovolj prostora, če želite postaviti več miz ali ležalnikov.

Ta kompleks hiš, edinstven v mnogih pogledih, ponuja izjemen potencial vsakomur, ki želi tržiti mini hotel ali počitniško hišo v pristnem srednjeveškem okolju. V tem kontekstu velja omeniti, da je možen odkup dela čudovite renesančne palače na Glavnem trgu, s čimer bi povečali kapacitete in gostom zagotovili več vsebine.
slika 
slika 
slika 
slika
Zahodna fasada
slika 
slika 
slika
Južna fasada
slika 
slika
Vzhodna fasada
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

Pritličje

slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

1. nadstropje

slika 
slika 
slika 

Zavrnitev odgovornosti

Podjetje Portun Immobilis d.o.o. se trudi zagotoviti, da so podatki na spletnem mestu vedno točni in ažurni. Vendar Portun Immobilis d.o.o. izrecno zavrača odgovornost v primeru, da se uporabnik zanaša na točnost in popolnost vsebin na spletnih straneh in zaradi tega utrpi škodo ali izgubo.

Avtorske pravice

Risbe, besedila, slike, risanke, videi in njihova umestitev na spletno stran Portun Immobilis d.o.o. so avtorsko zaščiteni v skladu z nacionalnimi zakoni in mednarodnimi sporazumi ter drugimi zakoni. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno kopirati, obdelovati, dopolnjevati ali prenašati tretjim osebam v komercialne namene.
500.000 €
Cena
15.000 €
Informativni znesek davka na promet 3%
515.000 €*
Skupna cena z davkom na promet 3%
*Provizija posrednika ni vključena v navedeno ceno. Več o tem
Agent z licenco

Alesandro Laginja

Z nami od leta 2010
agent
 
Alesandro bo z veseljem komuniciral z vami v italijanščini, angleščini in nemščini.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktni obrazec

Pošljite mi e-pošto